Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Workshop om integration i föreningslivet- hur ökar vi intresset i Österbotten?

10 december, 2018 • 18:30 - 20:00

Gratis

Är du aktiv i en förening som skulle vilja börja arbeta med integration i era aktiviteter?

Eller i en förening som ordnar verksamhet där invandrare eller flyktingar deltar?

Har du idéer om hur vi kan öka intresset hos ideella föreningar att jobba mer aktivt med integration av flyktingar och invandrare?

Då är du varmt välkommen till vår workshop i Bygdegården (Malax UF), Köpingsvägen 18 i Malax, kl 18.30-20.00 den 10 december.

Vi bjuder på julfika!

Malax kommun är värd för mötet och Sara Snickars berättar om det integrationsprojekt med fokus på hälsa och idrott som Fritid och Kultur driver och hur de arbetar med föreningar i kommunen.

Annika Nordenstam, Föreningen Norden Västerbotten berättar om hur man arbetat i ett nordiskt studiecirkelprojekt i Österbotten, Västerbotten och Troms, för att öka intresset för integration i föreningslivet.

Tina Holms, Röda korset i Malax, berättar om hur de arbetar tillsammans med invandrare, flyktingar och malaxbor kring gemensamma aktiviteter i föreningen.

Vi avslutar workshopen med ett samtal kring vilka behov som föreningarna i nejden och Österbotten ser när det gäller att utveckla sina föreningars integrationsarbete och öka intresset hos andra föreningar, samt med att undersöka vilket intresse det finns för gemensamma nordiska projekt i framtiden.

Gratis julfika ingår. För att veta hur mycket bullar vi ska köpa önskar vi att du anmäler dig via denna länk: https://annika45.typeform.com/to/KHjrSG

Detaljer

Datum:
10 december, 2018
Tid:
18:30 - 20:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
http://www.nordeninfo-umea.se/evenemang

Plats

Bygdegården (Malax UF)
Köpingsvägen 18
Malax, Österbotten Finland
+ Google Map